perjantai 5. heinäkuuta 2013

Uutta laitteistoa

33 litran kattila alkaa jäämään vähän pieneksi, joten tilasin viime viikolla saksasta 50, 70 ja 100 litran kattilat uuden panimon tarpeisiin. Kattiloiden hintahan on aivan naurettava verrattuna suomessa myynnissä oleviin, sillä nämä kolme kattilaa tulivat maksamaan postikuluineen noin 170€! Vaikkakin kattilat ovat ohutpohjaisia, niin ne kelpaavat hyvin käyttötarkoitukseen. Tuolla hintaa tuskin saisi suomesta edes yhtä 50 litran kattilaa. No, perehtymättä sen enempää suomen ja saksan väliseen hintataso eroon, olen kattiloihin erittäin tyytyväinen.

Koska tarkoitus ei ole tässä vaiheessa tehdä vastuksilla toimivaa mäskäys/keittokattilaa, niin päädyin hankkimaan riittävän ison kaasulevyn. Tarkoituksenani oli hankkia 14kw rengaspoltin, mutta ne olivat loppuneet tukusta, joten päädyin 6kw malliin toivoen sen riittävän. Tein polttimelle seuraavanlaisen telineen.



Kuvassa 50 litran kattila, mutta teline kestää vaivatta täyden 100 litran kattilankin. Asensin kattiloihin 1/2" hanan, joka tuntuu olevan riittävä näille volyymeille.

Rupesin ihmettelemään, kun kattiloita ei alkanut kuulumaan ja pyysin seurantakoodit tilaukselle. Selvisi että kattilat ovat olleet Vaasassa jo alkuviikosta, mutta niitä ei ole saatu toimitettua, koska en ole ollut kotona. Tästä ei ole jätetty mitään lappua, joten jos en itse olisi alkanut ottamaan selvää, niin kattilat olisivat varmasti vieläkin kuljetusliikkeen tiloissa. Onneksi sain sovittua toimituksen tälle päivälle, sillä huomenna olisi tarkoitus tehdä vähän olutta :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti