torstai 7. marraskuuta 2013

Palemild

Humalassa on melko voimakas maku. Varsinkin jos on pakastanut omasta pihasta kerätyt humalat ohuisiin pakastepusseihin. Nyt kaikki pakastelokeron tuotteet maistuvat humalalta, varsinkin leipäjuusto. Tästä syystä humalasta on päästävä eroon. Se ei tuottane mitään ongelmaa, koska olutvarasto alkaa olla lopuillaan.

Jääkaapissa lojuu putkilo WLP007 Dry English Alea, jonka meinasin käyttää stouttiin, mutta koska siinä on päiväys jo pari kuukautta vanha, niin se olisi syytä käyttää pian.  Eli startterin tekooon :)
Puolilitraa kiehutettua vettä erlenmeyeriin ja n. 0,8dl vaaleaa spraymallasta sekaan. Jäähdytys vesihauteessa ja hiivaus. Hiivalla meni pari päivää ennen kuin se heräsi, joten startteri osoittautui lähes pakolliseksi.

Palea löytyi varastosta sopivasti 8kg säkki, joten pohja on valmiina. Siihen vähän makua tuomaan Dark alea ja kristallimallasta niin soppa valmis.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti